PCR, FSN, USR, CLX, ABS, ESP și portretul politicianului din România

Partidele politice in RomaniaToate combinațiile de litere, posibile și imposibile. Toate luptă pentru “democrație”, libertate, independență, popor și patrie, pentru și în numele cetățeanului. Toate partidele noi și/sau vechi (esența lor e aceeași) cer ajutorul nostru pentru a “curăța clasa politică actuală”.

Toți sunt pentru justiție, pentru dreptate, pentru adevăr și da, pentru ca să “trăim bine”. Și toți, pe rând, scriu scrisori de dragoste d-nei Kovesi la DNA, sau, cei care sunt deja la un alt nivel (world class), scriu cărti prin pușcării.

Aproape toți dau pixuri și găleti, cumpără popi, invită morții la vot și construiesc biserici. De ce ? Pentru că mai ușor spală biserica creierul “păcătosului” decât un medic plătit decent într-un spital dotat corespunzator anului 2016.

Și vin toți cu fețele lor blânde și inocente (preferabil cu coloana oficială), de oameni muncitori și cinstiți, promițând “altceva”. Cum ? Cine mai crede ? Politica se face cu bani, mulți bani, și pentru ce ? Pentru bani, evident. Să nu-mi zică mie nimeni că “noua” sau “viitoarea” clasă politică o va face pentru popor !

Adică ei își investesc averile strânse (numai ei știu cum) de-a lungul vieții, ca să ajungă în fruntea statului undeva, săraci lipiți pământului (campaniile costă, funcțiile costă, locul de pe liste costă … toate sunt pe bani), pentru ca mai apoi să fie în slujba cetățeanului !
Minciuni gogonate. !!! SPOILER ALERT !!! Mos Crăciun nu există ! Pe bune ! E pură ficțiune. La fel și politicianul cinstit.

Am fost disponibilizat, mai apoi am facut o afacere, am închis-o că nu mai aveam clienți (pe majoritate îi țepuiam cum puteam) și nici bani de mită la angajații ANAF sau alte organizații mafiote susținute de stat nu tare mai am; am realizat că manele nu știu cânta, la fotbal mă pricep doar după ce e gata meciul, cu limbile străine nu prea le am, doctoratul ce mi l-am cumpărat nu tare mi-i de folos, că oricum nu știu și nu înțeleg ce am scris în el … Ah știu : POLITICĂ. De mâine fac politică ! Da, în mare cam ăsta e portretul robot al politicianului român. Nu toți, recunosc, pot fi unul sau chiar doi rătăciți prin mulțime, dar care mai mult decât un amărât de secretar în ceva organizație locală nu va ajunge niciodată !

De ce ? Pentru că nu poate fi manipulat, pentru că nu ascultă ordinele șefilor orbește, pentru că, dobitocul cinstit, vrea într-adevar o schimbare, vrea să se implice, dar nu poate și nu va putea niciodata. Nu investește banii care nu-i are, și susținere de la restul nu are pentru că nu e murdar ca ei. Regula e simplă : dacă te piși contra vântului nu faci nimic mai mult decât să te uzi !

Toți se ceartă între ei, pe sticlă, fac scandal, se arată cu degetul și atacă persoana. E tipicul campaniilor românești : “e străin”, “nu are copii”, “e bărbos”, “nu e ortodox” … Iar mai apoi, când din regia de emisie se anunță “publicitate și promo”, încep să povestească unde merg împreună în weekend la un grătar sau în concedii, iar pulimea credulă se ceartă după emisiune : “ai văzut fă, candidatu’ meu e mai cinstit decât al tău, are mai puține case și la inundația aia a dat bani la lume”.

Oameni buni, 30 de secunde de publicitate, la o televiziune ce emite în întreaga țară, costă o mică avere. Oare nu iese mai ieftin “sufletistul” politician dacă înainte de a dona 2000-5000 de euro, anuntă TOATE televiziunile locale și naționale și face un lucru “creștinesc” în fața unei întregi tări, pe zeci de posturi radio si tv ?! Câtă economie face cumpărând o știre de 2-3 minute cu 5000 de euro ? Nimeni nu iși pune întrebări atât de banale ? Sunteți orbi cu toții ?


Lumea încă merge la vot, crede că mai poate schimba ceva. Dreapta cu stânga, stânga cu dreapta și în final sunt cam aceeași jucatori, doar ca s-au transferat între timp la altă echipă si o vreme au alt tricou. Jocul nu s-a schimbat, regulile nu s-au schimbat, scorul e constant : Clasa politică (fostă, actuală, viitoare) 1 – Pulimea 0. Avea tovarășul Stalin o vorbă : “Nu contează cine votează. Contează cine numără voturile.” și am așa un gust amar în gură, chiar și după ce mă spăl pe dinți, pentru că, din păcate, are dreptate.

Eu cred că singurul pe care-l mai votez va fi cel care are coaie să vină cu cifre. Cifre legate de cât au furat administrațiile dinaintea lui. Nu pentru că mă interesează ceilalți, doar el/ea să vină cu propunerea, pe față, că va lua cu 40% mai puțin, nu de alta, dar tocmai ziceam că toate lucrurile au un preț ;). Bine, baby steps, 30% în primă fază și mă declar mulțumit.

Dar nu se va schimba nimic, cel puțin nu în următorii 30 de ani. Așa cum nu s-a schimbat nimic în ultimii 26. Totul e în aparență schimbat, esența, din păcate a ramas aceeași, gândirea lor a ramas aceeași, iar pulimea ce se bagă in politică o face în speranța unui loc la ciolănel, să pape și familia lui mai bine, că e mare familia și flămândă, rău !

Leave a Reply