Voodoo PRO

Ce este Voodoo PRO ?
Este o aplicație dezvoltată cu ajutorul XML si Java, ce rulează sub orice SO Android (min. versiunea 4.2) cu ajutorul căreia, personalul ce lucrează în producție iși poate calcula și stabili obiectivele (salariale) pentru fiecare comandă ce trebuie finalizată.

Adică ?

Îl luăm ca exemplu pe Ion. Ion lucrează într-o fabrică ce produce mașini de spalat. Este muncitor pe o bandă sau insulă manuală sau semi-automatizată, intr-o grupă de ansamblare finală a respectivelor mașini. Programul lui începe la 13.30, iar supervizorul lui îi aduce prima comandă : au de ansamblat 160 de unități (mașini de spălat cu capacitate 7 kg). Pe fișa de comandă Ion are și timpul normat de ansamblare/unitate, exprimat in timp industrial, află că la respectiva comandă va lucra cu încă un coleg (2 persoane total). El știe că datorită experienței, poate depași acel timp normat si dorește să producă cu 20% mai multe unități, pentru a primi, evident, un bonus pentru depăsirea producției (țeul său este nu 100% ci 120% pe respectiva comandă). Voodoo PRO calculează (pe baza datelor furnizate de Ion) numarul de unități/oră, durata totală a comenzii atât în timp industrial cât și în timp normal, ora la care trebuie finalizată comanda, atât cu cât și fără pauza de masă și/sau timpul de montaj și permite setarea rapidă a unei alarme pentru a-i reaminti lui Ion să raporteze la timp finalizarea producției.
Ce înseamnă timpul de montaj ?
Dacă înaintea comenzii de 160 unități mașini de spălat cu capacitate de 7 kg, primită acum, s-au montat pe aceeași linie mașini de spălat cu capacitate 9 kg, cu siguranță vor trebui aduse mici modificări mediului de lucru. Chiar dacă operațiunile sunt în principiu similare, sculele, suporții, etc, pot diferi de la un tip de produs la altul. Timpul de montaj normat este dat odată cu comanda și este timpul calculat necesar pentru a aduce modificările necesare mediului de lucru pentru a putea începe și finaliza noua comandă.
În clipul de mai jos se poate vedea simularea comenzii pe care Ion a primit-o, cu timp de montaj.

Versiunea rebrand-uită și cu multe alte îmbunătățiri :

Versiune veche, înainte de rebranding și cu câteva lipsuri …
Echipament Folosit : Primar : Camera Nikon D5100 DSLR : https://amzn.to/2T5Zwg3 Obiectiv Nikon AF-S DX Nikkor 35mm 1:1,8G : https://amzn.to/2T4mowp Microfon Camera Rode VMMICRO VideoMicro : https://amzn.to/2T5Y8u9 Lavaliere BOYA BY M1 : https://amzn.to/2VrX0xz VLOG Camera : Sony Alpha 6000 : https://amzn.to/2T6LJpK Xiaomi Mi 8 : https://amzn.to/2T7MuPp Zhiyun Smooth 4 3 Axis Handheld Gimbal Stabilisator : https://amzn.to/2T50j0U ActionCams : Xiaomi Yi ActionCam 1080p, 60fps : https://amzn.to/2GPc1pW

Leave a Reply